Vasárnapi gondolatok

Kategória: Lelkiség

Zakeus, gyere le hamar!  Ma a te házadban kell megszállnom. (Lk 19, 1-10)

 

Jézus nagyon jól tudta milyen ember ez a Zakeus, aki felmászott egy vadfügefára, mert látni akarta őt. Ismerte bűneit, tudta, hogy a vámosok feje. És nem törődve a jelenlévők méltatlankodásával úgy dönt, hogy személyesen is találkozni akar vele.

Zakeus szerette volna látni Jézust, de a tömeg miatt nem tudta, mert alacsony termetű volt. Így hát nem törődve a többiek megjegyzéseivel, felmászott egy vadfügefára. És amikor az Úr megszólította őt, lemászott, és boldogan fogadta őt.

Mi érintette meg annyira Zakeust, hogy készen volt teljesen megváltoztatni az életét, vagyona felét odaadni a szegényeknek, és visszaadni a tisztességtelenül szerzett javakat? Talán Jézus négyszemközt szembesítette őt bűneivel? Vagy elmondott neki egy olyan példabeszédet, amelynek hatására Zakeus megtért? Nem valószínű. Egyszerűen találkozott Jézus végtelen szeretetével és jóságával. Ennek a szeretetnek a  hatására  készen volt új életet kezdeni.

              Az én küldetésem is másokat, a bűnösöket, Jézushoz vezetni. Hogyan akarom ezt tenni? Én is készen vagyok a saját életemen keresztül megmutatni Jézus irgalmas szeretetét, hogy így rajtam keresztül találkozhassanak vele?